03.

HEMSIDA

Som nystartat företag har man ofta inte några stora ekonomiska resurser. Opassande nog är behovet av att synas ofta störst i början, eftersom få vet att man faktiskt finns. Under de år jag arbetade som anställd kommunikatör samarbetade jag med flera olika kommunikationsbyråer för att ta fram hemsidor till olika företag. Det är inte ovanligt att man får betala både 100 000 och 200 000 kr för en snygg hemsida. Galet tycker jag, när man faktiskt inte behöver lägga mer än några tusenlappar för att få en hemsida som både är snygg, personlig och fyller behovet - att få ut budskapet om sin produkt/tjänst och börja bygga varumärket för sitt eget företag.

Jag arbetar med ett amerikanskt företag som gör det möjligt för mig att skapa en snygg, enkel, ren hemsida snabbt och enkelt - till en väldigt liten budget. Det är svårt att sätta ett fast pris, eftersom behoven ofta ser väldigt olika ut och det skiljer sig mycket vad man efterfrågar. Jag ber därför alltid att få in det material du har för att göra en bedömning av hur mycket jobb jag behöver lägga ner för att skapa en bra hemsida till dig. Men jag har satt några riktlinjer som utgår ifrån två grundupplägg.


 

upplägg & priser

UPPLÄGG 1: DU HAR TEXT OCH BILD, MEN BEHÖVER HJÄLP MED ATT RAMA IN DET

 

 1. Jag gör en kortare intervju med dig där jag tar reda på vad du vill få ut av din sida och vad det är du behöver kommunicera för att nå rätt grupp av människor.

 2. Jag tar fram ett förslag på en mall, utifrån dina texter och bilder, som du sedan enkelt kan administrera själv när du behöver uppdatera sidan.

 3. Jag skapar en hemsida utifrån mallen, där jag applicerar texter och bilder till en personlig prägel. Jag kortar ner och lägger till i texterna där det behövs.

 4. Vi gör en korrekturvända där du har möjlighet att komma med synpunkter och ändringar. Jag gör sedan förändringar utifrån dina önskemål.

 5. Jag hjälper dig knyta sidan till domän och webbhotell för publicering.

 6. Du får en introduktion i hur redigeringsverktyget kan användas för att göra ändringar.

Pris: från 7000 kr exkl. moms beräknat på 5 webbsidor (t ex Om företaget, Om dig, Produkter/tjänster, Kontakt och Blogg). Observera att kostnaden för domännamn och webbhotell inte ingår (ca 1200 kr/år).


UPPLÄGG 2. DU BEHÖVER HJÄLP MED ALLT FRÅN BÖRJAN

 1. Jag gör en längre intervju med dig för att förstå vad det är du behöver förmedla för att få ut det du vill av hemsidan.

 2. Jag skriver texter och tar fram förslag på bildmanér. Jag hjälper dig även ta fram bilder, som i grundpriset utgår från 5 webbsidor och att du är baserad i Stockholms län. Vid resor tillkommer tillägg.

 3. Vi gör en korrekturvända på texter där du har möjlighet att komma med synpunkter och ändringar. Jag gör sedan förändringar efter dina önskemål.

 4. Jag tar fram ett förslag på en mall, utifrån texter och bilder, som du sedan enkelt kan administrera själv när du behöver uppdatera sidan.

 5. Jag skapar en hemsida utifrån mallen, där jag applicerar texter och bilder till en personlig prägel.

 6. Vi gör en korrekturvända till där du har möjlighet att komma med synpunkter och ändringar. Jag gör sedan förändringar utifrån dina önskemål.

 7. Jag hjälper dig knyta sidan till domän och webbhotell för publicering.

 8. Du får en introduktion i hur redigeringsverktyget kan användas för att göra ändringar.

Pris: från 13000 kr exkl. moms beräknat på 5 webbsidor (t ex Om företaget, Om dig, Produkter/tjänster, Kontakt och Blogg). Observera att kostnaden för domännamn och webbhotell inte ingår (ca 1200 kr/år).

Hör av dig till mig och berätta vad du behöver så sätter jag ett pris och en tidplan, utifrån dina behov!